WELKOM

Welkom op de website www.moeselweertnl. Drie jaar geleden ontdekte De Aldeborgh in het Nederlands Instituut voor oorlogsdocumentatie in Amsterdam een oorlogskroniek over Moesel. Hieruit volgde de publicatie van het boekje "De Tweede Wereldoorlog die niet aan het gehucht Moesel voorbijging. Men kwam er ook achter dat over het gehucht Moesel nagenoeg geen publicaties te vinden zijn. Deze website gaat de mensen samenbrengen!

 

ONS DOEL

Het doel is om binnen 75 dagen zoveel mogelijk materiaal te gaan verzamelen en alle geïnteresseerden en onderzoekers samen te brengen. Thans zijn er nog veel Moeselse mensen die het gehucht nog kende in het open veld. In de jaren zestig maakten veel boerderijen plaats voor de nieuwe wijk. Ook de parochie werd in 1963 opgericht. Reden voor een overzichtstentoonstelling in 2013!

 

MOESELSE MIDDAG

Dit jaar bestaat het "Moeselkapelke" een eeuw. Hopelijk vormt de website de aanleiding voor veel mensen om nog eens de oude schoenendoos met vergeelde foto's van de zolder af te halen. Alle soorten materiaal mee te nemen naar de Moeselse Middag op zondag 15 april tussen 13.00 - 17.00 uur in Buurtcentrum Moesel aan de Christinelaan.

 

MOESELSE MIDDAG 15 APRIL 2012

 />    <br>
             </p>
        <p class= Beste bezoeker,

 

 

Drie jaar geleden ontdekte De Aldenborgh in het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie in Amsterdam een oorlogskroniek over Moesel.

Met foto's uit de Tweede Wereldoorlog! Deze ontdekking leidde tot de publicatie van het boekje, "De Tweede Wereldoorlog die niet aan het gehucht Moesel voorbijging."

 

Tijdens de samenstelling van het boekje kwam men er achter dat over het gehucht Moesel nagenoeg geen publicaties te vinden zijn.

Dit in tegenstelling tot de andere kerkdorpen, wijken en stad in en om Weert,

 

Daar wil de Aldenborgh nu eindelijk verandering in brengen. Op talrijke fronten zijn veel Aldenborgh-leden en andere geïnteresseerden bezig om de geschiedenis van Moesel te ontrafelen. De Aldenborgh wil deze mensen samenbrengen!

 

Uitdaging is om binnen 75 dagen zoveel mogelijk materiaal te gaan verzamelen en alle geïnteresseerden en onderzoekers samen te brengen.

 

Thans zijn er nog veel Moeselse mensen die het gehucht nog kende in het open veld. In de jaren zestig maakten veel boerderijen plaats voor de nieuwe wijk.

Ook de parochie werd in 1963 opgericht. Reden genoeg voor een overzichtstentoonstelling in 2013.

 

Maar zover is het nog niet, dit jaar bestaat het ""Moeselkapelke" een eeuw. De kapel die één van de weinige objecten is in de wijk die niet week voor de nieuwbouw.

 

Hopelijk brengt deze website bij (oud-)- Moeselnaren de tijd van weleer in beeld. En vormt ze aanleiding voor velen mensen om nog eens een oude schoenendoos met vergeelde foto's en papieren van de zolder af te halen.

 

Het zou fantastisch zijn om met dit historisch materiaal SAMEN de puzzel van de Moeselse geschiedenis te maken.

 

U wordt uitgenodigd om uw materiaal (foto's, trouwboekjes, schilderijen, bidprentjes, krantenartikelen, stambomen, oude geschriften, schoolschrifte) mee te nemen naar de MOESELSE MIDDAG op zondag 15 april tussen 13.00 - 17.00 uur in Buurtcentrum Moesel aan de Christinelaan. Maar ook sterke verhalen over Moesel zijn zeer zeker ook welkom.

 

Want ook Moesel heeft geschiedenis!


 

Reacties op foto's zijn welkom via e-mail: info@moeselweert.nl

 

Of via Ber Geelen: 06-30731204


Of via ons Gastenboek!