WELKOM

Welkom op de website www.moeselweert.nl. Drie jaar geleden ontdekte De Aldeborgh in het Nederlands Instituut voor oorlogsdocumentatie in Amsterdam een oorlogskroniek over Moesel. Hieruit volgde de publicatie van het boekje "De Tweede Wereldoorlog die niet aan het gehucht Moesel voorbijging. Men kwam er ook achter dat over het gehucht Moesel nagenoeg geen publicaties te vinden zijn. Deze website gaat de mensen samenbrengen!

 

ONS DOEL

Het doel is om binnen 75 dagen zoveel mogelijk materiaal te gaan verzamelen en alle geïnteresseerden en onderzoekers samen te brengen. Thans zijn er nog veel Moeselse mensen die het gehucht nog kende in het open veld. In de jaren zestig maakten veel boerderijen plaats voor de nieuwe wijk. Ook de parochie werd in 1963 opgericht. Reden voor een overzichtstentoonstelling in 2013!

 

MOESELSE MIDDAG

Dit jaar bestaat het "Moeselkapelke" een eeuw. Hopelijk vormt de website de aanleiding voor veel mensen om nog eens de oude schoenendoos met vergeelde foto's van de zolder af te halen. Alle soorten materiaal mee te nemen naar de Moeselse Middag op zondag 15 april tussen 13.00 - 17.00 uur in Buurtcentrum Moesel aan de Christinelaan.

 

GASTENBOEK

REACTIES OP FOTO'S ZIJN WELKOM VIA E-MAIL: info@moeselweert.nl OF VIA BER GEELEN: 06-30731204 OF VIA ONS GASTENBOEK!

 

SCHRIJF EEN BERICHT IN ONS GASTENBOEK!
   
GASTENBOEK LEZEN!


 

U kunt ook hieronder het gastenboek direct invullen en lezen!